Houštecký cyklomaraton Tisk Email
Převzato ze stránek Cyklosportu Čelákovice

Kdo si chtěl v sobotu 26.6.,
 trochu zasportovat, zlepšit si fyzickou kondici, spálit kalorie, nebo si jen prostě užít trochu zábavy, jistě nechyběl na Houšteckém cyklomaratonu, který se letos již po sedmé konal v hezkém prostředí Polabí. Během let, co je Houštecký cyklomaraton pořádán bylo vychytáno spoustu malých i velkých chyb.  Každým rokem se pořadatelé snaží, aby se  závodníkům líbil maraton ještě víc. Nejspíš i díky této snaze se Houštecký cyklomaraton dostal mezi deset největších maratonů v ČR a hlavně mezi největší akci našeho kraje.
Závodníci, či jen rekreační cyklisté se na trati můžou osvěžit i občerstvit iontovými nápoji, ovocem, sušenkami, čokoládu, či svatebními koláčky.
Závod může jet prakticky každý, který má jen trochu pojízdné kolo.
Většina lidí si vybírá trať kratší - 58 km, ale zdatnější cyklisté si troufnou i na trať v délce 80 km.
Mnozí se letos překonali a hlavně příjemně překvapili sami sebe, že tyto kilometry zvládli. Pro některé to totiž byl úplně první maraton. 
Když jsou kilometry překonány a závodník se s úsměvem vrátí na atletický stadion Emila Zátopka, čeká ho zde příjemné zázemí a zasloužené jídlo.
Na výběr je tu každoročně ze dvou jídel a z alkoholického či nealkoholického nápoje.
Příjemné prostředí samozřejmě pomáhá vytvářet i radio BEAT a s ním moderátoři Honza Sláma a Honza Tomek, kteří s námi jsou od samého "narození" maratonu.
Pořádání je samozřejmě finančně, ale i fyzicky a psychicky náročné.
 Proto je třeba poděkovat všem sponzorům, především firmě Alfea, našemu hlavnímu sponzorovi.
Za to, že se maraton uskutečňuje každý rok vděčíme ale hlavně jedné osobě - panu Vladimíru Škarnitzlovi(Cyklosport Škarnitzl), který celý Houštecký cyklomaraton vymyslel a každý rok do něj vkládá kus své duše a svých nervů, aby vše proběhlo jak má a nestalo se nic, co se naopak stát nemá.
 Bez něj by se maraton nikdy neuskutečnil.
Letos se maraton vyvedl, na trať svítilo sluníčko, tak není divu, že se zúčastnilo přes 900 závodníků.K dětskému závodu, který se tradičně koná v areálu Houštka, bez jakéhokoli startovného, se přihlásilo přes 200 dětí

Výsledky : http://sportsoft.cz/vysledky/2010/vysl_20100626_Houstecky_56_abs.pdf

 
BIKE Mšeno, Powered by Joomla!;©2009 - Administrator