Král Krkonoš Tisk Email

Čtrnáctý ročník cykloturistického maratónu Král Krkonoš uspořádal v neděli 13. června 2010 Klub českých cyklistů BC Sport Semily. V rámci tohoto nezávodního cyklistického maratónu kolem nejvyššího českého pohoří si účastníci mohli vybrat ze tří tras, rozlišený podle délky a náročnosti. Celého maratónu se zúčastnilo rekordních 192 registrovaných účastníků, z toho 180 dokončilo. Za náš klub se zúčastnil Radek na trase 210 km a Jarda na 120 km. Velmi pěkně zajel i syn pana prezidenta Václav Klaus ml.

Nejdelší královskou trasu o délce 210 kilometrů a převýšení 3870 metrů úspěšně absolvovalo 70 cyklistů ze 77 registrovaných. Trať je zavedla mj. na polské území se stoupáními na Szklarskou Porebu, Karpacz, Pomezní boudy, Hoffmanovy boudy, Benecko či Rezek. Nejvíce, 86 cyklistů, si zvolilo střední variantu o délce 120 km (přev. 2185 m), vedoucí pouze po českém území. Nejkratší trasa měřila 70 kilometrů a přilákala 29 cyklistů a byla určena těm, kteří jezdí spíše příležitostně a chtějí okusit atmosféru podobné cyklistické akce. Kromě zaregistrovaných účastníků se na trati maratónu pohyboval blíže nespecifikovaný počet dalších jezdců včetně skupiny 15 cyklistů z polských Kowar.

Pořadatelé připravili ve spolupráci s partnery pro všechny účastníky několik překvapení v podobě např. dárkové tašky s potravinovými doplňky od společnosti Aminostar, upomínkového listu s vyplněným orientačním časem a občerstvením v cíli v podobě výborného guláše s těstovinami. Na trati byly připraveny tři občerstvovací stanice s bohatou nabídkou občerstvení i nápojů.

Po vzoru loňského roku přálo i letošnímu ročníku počasí s polojasnou oblohou, mírným větrem a teplotami do 20 stupňů. To jen zvýšilo spokojenost všech zúčastněných, kteří kromě krásné a náročné trati a příznivého počasí ocenili organizační zajištění celé akce a zázemí na sportovním areálu v Semilech. Dobrý dojem nepokazil ani zhoršený stav silnic v některých úsecích trati či probíhající stavební práce na katastru města. Drobné chybičky či nedostatky, které se v průběhu akce objevily, jsou motivací pro zlepšení v dalších ročnících. Výsledky : http://www.kralkrkonos.cz/doc/kral_krkonos_2010_vysledky.pdf
Fotogalerie : http://www.fotokocian.eu/index.php?p=6&id=44


 

 
BIKE Mšeno, Powered by Joomla!;©2009 - Administrator